sobota, 12 lipca 2014

Pasta z wędzonej makreli


Witam pod dość długiej nieaktywności na blogu.
Dziś zaserwuję Wam pyszną pastę z wędzonej makreli. Jako że jestem rybnym niejadkiem taka wersja ryby bardzo mi odpowiada. Bardzo szybka i prosta do przygotowania. Idealna do chrupiącego pieczywa.

Zrobiłam wersję klasyczną ale myślę że świetnie smakowałaby ze szczypiorkiem lub ogórkiem konserwowym pokrojonym w drobną kostkę.



Potrzebujesz:
 2 serki topione śmietankowe (te duże podłużne)
1 opakowanie serka śmietankowego do kanapek np. Koluś itp.
masło 1 łyżeczka
wędzona makrela ok. 200 g
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól, pieprz, papryka w proszku


Jak to jest zrobione?
Wszystkie serki połącz z masłem do uzyskania gładkiej, puszystej masy. Ja zrobiłam to blenderem.
Rybę obierz ze skóry, usuń ości. Rozdrobnij i połącz z masą. Dodaj sok z cytryny, wymieszaj. Następnie przypraw i wstaw do lodówki na ok. 30 minut.

Prawda że proste i szybkie? :)

Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz